31 51 23 33

info@privatklinikh.dk

Besøg Facebook

Grå stær rammer omkring 70% af folk over 70 år. Symptomerne på grå stær er et syn, der gradvist bliver dårligere, sløret og uskarpt. I næsten alle tilfælde medfører en operation for grå stær en stor forbedring af synet. Hvis du lider af grå stær, er der altså klare fordele ved at få foretaget en operation. Du skal blot være opmærksom på, hvad en operation betyder for dit kørekort.

 

HVIS DU BLIVER RAMT AF GRÅ STÆR

Reglerne for kørekort blev ændret i 2015. Hvis kørekortet er udstedt før d.19.januar 2013, kan det fornys uden lægeattest, når du fylder 70 år. Først når du fylder 75 år, har du brug for lægeattest for at få fornyet kørekortet. Fra du er 75 til 79 år, kan du med gyldig lægeattest få fornyet kørekortet hvert 2.år, men fra du fylder 80 år, bliver denne periode nedsat til 1 år.

Indtil du fylder 75 år, er du således selv ansvarlig for, at du lever op til synskravene for at kunne bevare kørekortet. Hvis du har udviklet grå stær, vil det selvsagt betyde, at du ikke længere ser godt nok til at kunne køre bil, og er du over 75 år, vil du ikke bestå en synstest hos lægen.

SKAL DU OPERERES FOR GRÅ STÆR?

En operation for grå stær er relativt ukompliceret. Den varer som regel knap en halv times tid, og du kan vende tilbage til dine daglige aktiviteter allerede dagen efter. Efter operationen kan der være en periode, hvor øjnene er mere lysfølsomme end normalt, men dette vil som regel aftage over tid.

Hvis du har symptomer på grå stær, bør du overveje en operation, for det er ikke en lidelse, der går væk af sig selv – tværtimod bliver det blot værre med tiden. Hvis du oplever, at dit syn er blevet dårligere, for eksempel at du hurtigt bliver blændet i kraftigt lys, eller at dit syn virker tåget eller sløret, bør du tage kontakt til en øjenlæge og blive undersøgt. Du er altid velkommen til at ringe til os på telefon 31 51 23 33 eller udfylde kontaktformularen, så vender vi hurtigt tilbage med tilbud om en tid. Du kan altid henvende dig til os, hvis du har spørgsmål eller overvejer en operation.

Vil du vide mere om operationen for grå stær, kan du læse om det her

SKAL MIT BARN HAVE BRILLER ? ELLER KONTAKTLINSER?

Udmåling af briller til børn under 10 år er en specialistopgave, som varetages af øjenlæger. Det er fordi
Sundhedsstyrelsen kræver, at synet også bliver målt efter drypning af øjnene med et medikament (Cyclogyl), som giver
store pupiller og lammer øjets evne til at fokusere. På den måde kan man få et helt objektivt mål for øjets optik.
Kommer vi frem til at barnet skal have briller, får I en brille-recept med til optikeren.

Kontaktlinser anbefaler vi ikke til børn generelt, men kun i tilfælde af stor langsynethed eller nærsynethed.

Efter brilleordination anbefaler vi årlig kontrol af syn og briller.

FAKTA

Sundhedsstyrelsen har bestemt, at briller til børn under 10 år kun må udmåles hos en øjenlæge.

KORT VENTETID, PERSONLIG BETJENING OG GOD INFORMATION

Få en grundig undersøgelse og forklaring, så du er fuldt orienteret om din situation

VI HAR NOK DE GLADESTE PATIENTER

, 2970 Hørsholm