31 51 23 33

info@privatklinikh.dk

Besøg Facebook

En øjenundersøgelse hos øjenlægen er ikke en entydig størrelse. Når du skal have dine øjne undersøgt hos os, er det som regel fordi du er blevet henvist til os med mistanke om, at der er noget galt med dine øjne, som nye briller ikke kan rette op på. Alt efter hvad dine symptomer er, vil vi typisk undersøge forskellige ting, og dermed kan en øjenundersøgelse bestå af mange små undersøgelser frem for én samlet.

 

SLØRET SYN

Når du får foretaget en øjenundersøgelse, kan dit syn blive sløret, fordi øjnene er blevet udvidet ved hjælp af øjendråber. Derfor er det en god idé, at du har en ledsager med til undersøgelsen, som kan hjælpe dig med at komme sikkert hjem igen. Det slørede syn vil gå væk igen efter et par timer. Tag gerne et par solbriller med, hvis det er en solskinsdag, da øjnene typisk også vil have det lidt svært med lys, indtil virkningen af øjendråberne er forsvundet igen.

TJEK AF ØJETS FUNKTION

Selve undersøgelsen foregår ved, at du skal forsøge at læse bogstaver og tegn, som du får vist på en synstavle. Ved hjælp af særlige apparater får du undersøgt din nethinde, øjentryk og synsfelt såvel som den forreste del af øjet. Hvis der har været øjensygdomme i din familie, vil du blive spurgt om dette i starten af undersøgelsen, ligesom du vil blive udspurgt om dine præcise symptomer. Typisk vil synsnerven og nethinden også blive fotograferet ved hjælp af specielt udstyr. Især ved grå stær gælder det nemlig om at opdage uklarheder på øjets linse, så det på den måde kan bestemmes, hvor langt fremskreden sygdommen er.

Er du blevet henvist til os med henblik på en øjenundersøgelse, er du altid velkommen til at spørge ind til, hvordan undersøgelsen foregår. Ring til os på telefon 31 51 23 33, så kan du få en tid og samtidig få svar på alle spørgsmål vedrørende selve undersøgelse, så du trygt kan komme til konsultation hos os.

KORT VENTETID, PERSONLIG BETJENING OG GOD INFORMATION

Få en grundig undersøgelse og forklaring, så du er fuldt orienteret om din situation

VI HAR NOK DE GLADESTE PATIENTER

, 2970 Hørsholm