Kort ventetid, personlig betjening og god information

Få en grundig undersøgelse og forklaring, så du er fuldt orienteret om din situation

Grå stær operation – Hvornår?

Øjenlægerne Henrik Bom Olesen og Stefan Klauber er specialister i operation for grå stær. Vi har tilsammen 40 års erfaring i at vurdere om et synsproblem kommer af grå stær, og hvilken måde problemet bedst løses på

Rigtig mange patienter henvises til os med symptomer på grå stær. Det kan være sløret eller tåget syn på ét eller begge øjne. Det kan være blændingsgener i stærkt lys og ofte en væsentlig ændring i brillestyrken. Når man har fået konstateret grå stær og har gener af det, bør man tage en beslutning om at få det opereret, for det bliver kun dårligere af at vente. Operationen er i dag vældigt effektiv, smertefri og stort set risikofri.

Hvilken linse skal jeg vælge ?

Moderne behandling af grå stær er i høj grad refraktiv kirurgi dvs. synskirurgi, hvor man ændrer på øjets optik (brillestyrke). Metoderne til beregning af hvilken kunstig linse, der skal sættes ind i øjet, er blevet meget præcise. Privatklinik Hørsholm råder over det mest moderne og avancerede udstyr til at foretage de nødvendige målinger på dit øje. Det kommer især de patienter tilgode, som ønsker uafhængighed af briller efter operationen. Har man en stor medfødt bygningsfejl, kan den i dag korrigeres meget præcist med en torisk linse. Er man friluftsmenneske og træt af briller til afstand og læsning, findes der i dag et udvalg af multifokale linser, som vi har stor erfaring med.

Skal jeg være sygemeldt efter operation for grå stær ?

Nej, man kan allerede dagen efter operationen genoptage sine sædvanlige aktiviteter. Øjet tager ikke skade af at se på en PC-skærm eller af læsning. De eneste fysiske forholdsregler, man bør tage, er 1) undgå hård fysisk aktivitet den første uges tid 2) undgå at bade med hovedet under vand de første to uger. Efterbehandlingen består blot af øjendrypning 3 gange daglig.

Hvornår kan man få nye briller efter operation ?

I op til 6 uger efter operationen kan øjet ændre sin brydning en anelse, hvorfor vi tilråder, at man i denne tid kun bruger midlertidige læsebriller (gerne færdig-briller). Får man målt ud til nye brilleglas for tidligt, kan det betyde, at man senere skal have dem justeret. Udmålingen til briller kan foretages af din øjenlæge eller din optiker.

Hvad er efterstær og hvem får det ?

Efterstær er en uklarhed i den linsemembran, som støtter den kunstige linse og holder den på plads i pupillen. Når linseceller danner uklarhed i synsaksen bag linsen, forringes synet på en måde, som minder om grå stær. Ca. 5 % af vores patienter skal senere behandles for efterstær. Behandlingen er hurtig og skånsom og udføres med en såkaldt YAG-laser, som gennembryder membranen på få sekunder.

Fakta

Vi har aftale med Danske Regioner om at udføre øjenoperationer under behandlingsgarantien. Det betyder, at du kan vælge at få din operation hos os, hvis ventetiden i det offentlige på behandling overstiger 2 måneder. Se mere om det udvidede frie sygehusvalg på

sygehusvalg.dk

Glade patienter

 • “Vil gerne sige tak for øjenoperationen 26 sept., og for den fine service jeg oplevede. Nyt at se uden brug af briller som har været brugt i 50 år Så STOR TAK."

  - Poul Andersen (26.09.18)

 • “Det er faktisk det bedste jeg har gjort..."

  - Jytte Johansson om sin Symfony-operation i 2016

 • “Med mine erfaringer vil jeg anbefale andre at få opereret deres øjne med Symfony-linser i Privatklinik Hørsholm"

  - Jørgen Suhr, 2.7.2017

 • “Dette øjenlægebesøg, var uden tvivl et møde, med branchens mest kompetente og dygtige øjenlæger. Ydermere var sekretæren uddannet sygeplejerske, og man følte straks, at her var man i gode hænder. Jeg kan varmt anbefale denne klinik til alle, også langvejs fra, det er hver en kilometer værd at køre. TAK for god behandling."

  - Mai-Britt Corsini (20.02.17)

 • “Excellent service - and most important - excellent result from a cataract surgery where special lenses was used. Seeing like a hawk. The clinic speaks Danish, German, English and French - so don´t hesitate."

  - Lone Fisker (26.01.17)

 • “Jeg har været ovenud tilfreds med behandlingen os Jer. Selvfølgelig er den lægefaglige viden mest vigtig og denne er - efter min viden - i absolut top!. Nursing af patienten er professionel; dvs. I spørger med indlevelse og empati og er opmærksomme på alt omkring patienten”.

  - Bjarne K, Advokat

 • “Meget professionel vejledning. Er meget tilfreds med at lægen ville svare på alle mine og mors spørgsmål. Vi gik derfra med stor ro og en god mavefornemmelse. Stor ros herfra”.

  - Kristine B, Hørsholm

 • “Jeg meget tilfreds med hele forløbet omkring min operation. Jeg er specielt glad for den meget korte ventetid før og mellem operationerne (20/9-12 og 27/9-12). Jeg er meget overrasket over, at jeg kan klare mig med en læsebrille med så lav en styrke.”

  - Bodil B

 • “Jeg kan ikke finde på noget som kan gøres bedre. Jeg følte mig tryg fra første gang jeg blev behandlet (2014). Klinikken har en behagelig atmosfære. Den lægefaglige kompetance er overbevisende. Jeg har fået klinikken anbefalet og vil gøre det samme!”

  - Reinhard Tølke (grå stær 29. okt. 2015)

 • “Det var en oplevelse at gennemgå denne geniale grå stær operation. Tak for det nye forbedrede syn!”

  - Torben (27.05.15)

 • “Herligt! Kan nu se dybden – Golfbolden kan følges helt ud til 150 meter. Mange tak for god behandling!"

  - Per Steen Andersen (07.07.15)

 • “Henriks håndelag er imponerende, og lige så vigtigt for en nervøs patient er den rare, rolige og venlige atmosfære på klinikken. Sjældent at finde i dag."

  - Hans Andersen, Roskilde (25.08.15)

 • “En god oplevelse, hvor der kom svar på øjenspørgsmål. En grundig undersøgelse betød, at operation kunne udsættes."

  - Per (07.07.15)

Ring til os