31 51 23 33

info@privatklinikh.dk

Besøg Facebook

Barnets syn skal undersøges ved de lovsikrede helbredsundersøgelser hos den praktiserende læge. De finder sted, når barnet er 3, 4 og 5 år

Barnets syn udvikles i førskole-alderen. Derfor er det vigtigt, at synet bliver screenet ved helbredsundersøgelserne hos den praktiserende læge i 3, 4 og 5 års alderen. Her skal man opdage om begge øjne ser lige godt. Hvis ikke kan det være tegn på en ikke opdaget skelen eller bygningsfejl. Nogle former for synsfejl er delvis arvelige, så hvis et barn har to nærsynede forældre, er sandsynligheden for at det selv bliver nærsynet til stede.

Nogle synsfejl viser sig først efter skolestart, og her spiller skolesundhedsplejen en vigtig rolle med gentagne synsprøver. Rigtig mange børn henvises til os på mistanke om nedsat syn eller synsfejl, som skal korrigeres med briller.

DU KAN ALTID FÅ EN HURTIG TID TIL DIT BARNS ØJENUNDERSØGELSE!

Det giver altid anledning til stor bekymring hos forældrene, hvis der rejses tvivl om, hvorvidt barnet ser normalt. Det vil man da have undersøgt med det samme! I Privatklinik Hørsholm prioriterer vi undersøgelse af børns syn meget højt, så hos os kan du få en tid indenfor en uge til undersøgelse af dit barns øjne.

Vi mener heller ikke, at økonomi skal være en barriere, der afholder et barn fra at komme til en nødvendig undersøgelse, så vores takst er halv pris for alle børn under 16 år. Hvis undersøgelsen af en eller anden grund ikke kan udføres fuldstændigt ved første besøg, får I en ny tid uden beregning til at færdiggøre undersøgelsen og komme til en konklusion.

SKAL MIT BARN HAVE BRILLER ? ELLER KONTAKTLINSER?

Udmåling af briller til børn under 10 år er en specialistopgave, som varetages af øjenlæger. Det er fordi Sundhedsstyrelsen kræver, at synet også bliver målt efter drypning af øjnene med et medikament (Cyclogyl), som giver store pupiller og lammer øjets evne til at fokusere. På den måde kan man få et helt objektivt mål for øjets optik.
Kommer vi frem til at barnet skal have briller, får I en brille-recept med til optikeren.

Kontaktlinser anbefaler vi ikke til børn generelt, men kun i tilfælde af stor langsynethed eller nærsynethed.

Efter brilleordination anbefaler vi årlig kontrol af syn og briller.

FAKTA

Sundhedsstyrelsen har bestemt, at briller til børn under 10 år kun må udmåles hos en øjenlæge.

KORT VENTETID, PERSONLIG BETJENING OG GOD INFORMATION

Få en grundig undersøgelse og forklaring, så du er fuldt orienteret om din situation

GLADE PATIENTER

, 2970 Hørsholm