31 51 23 33

info@privatklinikh.dk

Besøg Facebook

Øjenlægerne Henrik Bom Olesen og Stefan Klauber er specialister i operation for grå stær. Vi har tilsammen 40 års erfaring i at vurdere om et synsproblem kommer af grå stær, og hvilken måde problemet bedst løses på

Rigtig mange patienter henvises til os med symptomer på grå stær. Det kan være sløret eller tåget syn på ét eller begge øjne. Det kan være blændingsgener i stærkt lys og ofte en væsentlig ændring i brillestyrken. Når man har fået konstateret grå stær og har gener af det, bør man tage en beslutning om at få det opereret, for det bliver kun dårligere af at vente. Operationen er i dag vældigt effektiv, smertefri og stort set risikofri.

HVILKEN LINSE SKAL JEG VÆLGE ?

Moderne behandling af grå stær er i høj grad refraktiv kirurgi dvs. synskirurgi, hvor man ændrer på øjets optik (brillestyrke). Metoderne til beregning af hvilken kunstig linse, der skal sættes ind i øjet, er blevet meget præcise. Privatklinik Hørsholm råder over det mest moderne og avancerede udstyr til at foretage de nødvendige målinger på dit øje. Det kommer især de patienter tilgode, som ønsker uafhængighed af briller efter operationen. Har man en stor medfødt bygningsfejl, kan den i dag korrigeres meget præcist med en torisk linse. Er man friluftsmenneske og træt af briller til afstand og læsning, findes der i dag et udvalg af multifokale linser, som vi har stor erfaring med.

SKAL JEG VÆRE SYGEMELDT EFTER OPERATION FOR GRÅ STÆR ?

Nej, man kan allerede dagen efter operationen genoptage sine sædvanlige aktiviteter. Øjet tager ikke skade af at se på en PC-skærm eller af læsning. De eneste fysiske forholdsregler, man bør tage, er 1) undgå hård fysisk aktivitet den første uges tid 2) undgå at bade med hovedet under vand de første to uger. Efterbehandlingen består blot af øjendrypning 3 gange daglig.

 

HVORNÅR KAN MAN FÅ NYE BRILLER EFTER OPERATION ?

I op til 6 uger efter operationen kan øjet ændre sin brydning en anelse, hvorfor vi tilråder, at man i denne tid kun bruger midlertidige læsebriller (gerne færdig-briller). Får man målt ud til nye brilleglas for tidligt, kan det betyde, at man senere skal have dem justeret. Udmålingen til briller kan foretages af din øjenlæge eller din optiker.

 

HVAD ER EFTERSTÆR OG HVEM FÅR DET ?

Efterstær er en uklarhed i den linsemembran, som støtter den kunstige linse og holder den på plads i pupillen. Når linseceller danner uklarhed i synsaksen bag linsen, forringes synet på en måde, som minder om grå stær. Ca. 5 % af vores patienter skal senere behandles for efterstær. Behandlingen er hurtig og skånsom og udføres med en såkaldt YAG-laser, som gennembryder membranen på få sekunder.

FAKTA

Vi har aftale med Danske Regioner om at udføre øjenoperationer under behandlingsgarantien. Det betyder, at du kan vælge at få din operation hos os, hvis ventetiden i det offentlige på behandling overstiger 2 måneder. Se mere om det udvidede frie sygehusvalg på

Sygehusvalg.dk

KORT VENTETID, PERSONLIG BETJENING OG GOD INFORMATION

Få en grundig undersøgelse og forklaring, så du er fuldt orienteret om din situation

VI HAR NOK DE GLADESTE PATIENTER

, 2970 Hørsholm