31 51 23 33

info@privatklinikh.dk

Besøg Facebook

En øjenundersøgelse hos øjenlægen er ikke en entydig størrelse. Når du skal have dine øjne undersøgt hos os, er det som regel fordi du er blevet henvist til os med mistanke om, at der er noget galt med dine øjne, som nye briller ikke kan rette op på. Alt efter hvad dine symptomer er, vil vi typisk undersøge forskellige ting, og dermed kan en øjenundersøgelse bestå af mange små undersøgelser frem for én samlet.

 

SLØRET SYN

Når du får foretaget en øjenundersøgelse, kan dit syn blive sløret, fordi øjnene er blevet udvidet ved hjælp af øjendråber. Derfor er det en god idé, at du har en ledsager med til undersøgelsen, som kan hjælpe dig med at komme sikkert hjem igen. Det slørede syn vil gå væk igen efter et par timer. Tag gerne et par solbriller med, hvis det er en solskinsdag, da øjnene typisk også vil have det lidt svært med lys, indtil virkningen af øjendråberne er forsvundet igen.

TJEK AF ØJETS FUNKTION

Selve undersøgelsen foregår ved, at du skal forsøge at læse bogstaver og tegn, som du får vist på en synstavle. Ved hjælp af særlige apparater får du undersøgt din nethinde, øjentryk og synsfelt såvel som den forreste del af øjet. Hvis der har været øjensygdomme i din familie, vil du blive spurgt om dette i starten af undersøgelsen, ligesom du vil blive udspurgt om dine præcise symptomer. Typisk vil synsnerven og nethinden også blive fotograferet ved hjælp af specielt udstyr. Især ved grå stær gælder det nemlig om at opdage uklarheder på øjets linse, så det på den måde kan bestemmes, hvor langt fremskreden sygdommen er.

Er du blevet henvist til os med henblik på en øjenundersøgelse, er du altid velkommen til at spørge ind til, hvordan undersøgelsen foregår. Ring til os på telefon 31 51 23 33, så kan du få en tid og samtidig få svar på alle spørgsmål vedrørende selve undersøgelse, så du trygt kan komme til konsultation hos os.

Læs mere

SYMPTOMERNE PÅ GRÅ STÆR

Grå stær resulterer i gradvist nedsættelse af synet, men selvom det er den mest hyppige øjensygdom, er det ikke den eneste. Hvis du døjer med problemer med synet over en længere periode, kan det være grå stær, men det er ikke sikkert, at det er det, du lider af.

Læs mere

 

HVAD GØR MAN VED GRÅ STÆR?

Langt de fleste mennesker over 70 år rammes af grå stær og døjer med nedsat syn. Hvis du er én af de mange, der oplever, at dit syn med årene bliver dårligere og dårligere, lider du måske af grå stær.

Grå stær viser sig som regel ved sløret syn, store ændringer i styrken på ens briller og en tendens til at blive blændet, når ens øjne bliver udsat for stærkt lys. Det skyldes, at øjets linse med tiden bliver mere og mere uklar – i visse tilfælde er det faktisk muligt at se, at linsen er blevet grålig. Grå stær er reelt et aldersbetinget fænomen, men det kan udbedres gennem en operation.

Læs mere

 

GRÅ STÆR OG KØREKORT

Grå stær rammer omkring 70% af folk over 70 år. Symptomerne på grå stær er et syn, der gradvist bliver dårligere, sløret og uskarpt. I næsten alle tilfælde medfører en operation for grå stær en stor forbedring af synet. Hvis du lider af grå stær, er der altså klare fordele ved at få foretaget en operation. Du skal blot være opmærksom på, hvad en operation betyder for dit kørekort.

Læs mere

KORT VENTETID, PERSONLIG BETJENING OG GOD INFORMATION

Få en grundig undersøgelse og forklaring, så du er fuldt orienteret om din situation

VI HAR NOK DE GLADESTE PATIENTER

, 2970 Hørsholm