Kort ventetid, personlig betjening og god information

Få en grundig undersøgelse og forklaring, så du er fuldt orienteret om din situation

Screening for AMD

Øjensygdommen AMD (aldersrelateret macula degeneration) er en aldersforandring der rammer nethindens gule plet (macula lutea)

Det er det sted i nethinden, hvor man fikserer sit blik, og hvor der er den højeste tæthed af fotoceller. Normal macula-funktion er nødvendig for at kunne læse, kende ansigter og skelne detaljer.

Sygdommen hed tidligere ”nethindeforkalkning”, fordi man kan iagttage nogle hvide pletter i nethinden, som forstadie til den. Nyere forskning har dog vist, at det intet har med åreforkalkning at gøre, men med en forstyrret transport af nærings- og affaldsstoffer over den membran, som nethinden sidder fast på.

Det kan medføre ophobning af lipider (fedtstoffer), cyster (væskelommer) og stimulere indvækst af umodne blodårer under eller indeni nethinden. Fremvæksten af blodårer kan true synet, idet de kan bløde. Får man en blødning i nethinden, bemærker man straks en drastisk nedsættelse af synet.

Forebyggelse og behandling

Tidligere var der ingen effektiv behandling til de alvorlige former for AMD, men det er der i dag. På de fleste øjenafdelinger på sygehusene tilbydes nu en injektionsbehandling af et stof der får blodårerne til at visne, og det kan i gunstige tilfælde forbedre synet, eller i hvert fald bremse udviklingen.

Tidlig diagnose er vigtig, og state-of-the-art er i dag en nethinde-scanning med et apparat, der hedder OCT (optisk cohærens tomografi). Et sådant apparat har vi i Øjenklinikken. Undersøgelsen er hurtig og meget nem at medvirke til. På ingen måde ubehagelig. Øjenlægen kan med det samme vise dig billederne på en skærm og forklare dig, om du har nethindeforandringer, der kræver nærmere observation, undersøgelse eller behandling.

Visse former for AMD kan ydermere begrænses ved indtagelse af et vitamin-præparat. Det rådgiver øjenlægen dig også om.

Glade patienter

 • “Vil gerne sige tak for øjenoperationen 26 sept., og for den fine service jeg oplevede. Nyt at se uden brug af briller som har været brugt i 50 år Så STOR TAK."

  - Poul Andersen (26.09.18)

 • “Det er faktisk det bedste jeg har gjort..."

  - Jytte Johansson om sin Symfony-operation i 2016

 • “Med mine erfaringer vil jeg anbefale andre at få opereret deres øjne med Symfony-linser i Privatklinik Hørsholm"

  - Jørgen Suhr, 2.7.2017

 • “Dette øjenlægebesøg, var uden tvivl et møde, med branchens mest kompetente og dygtige øjenlæger. Ydermere var sekretæren uddannet sygeplejerske, og man følte straks, at her var man i gode hænder. Jeg kan varmt anbefale denne klinik til alle, også langvejs fra, det er hver en kilometer værd at køre. TAK for god behandling."

  - Mai-Britt Corsini (20.02.17)

 • “Excellent service - and most important - excellent result from a cataract surgery where special lenses was used. Seeing like a hawk. The clinic speaks Danish, German, English and French - so don´t hesitate."

  - Lone Fisker (26.01.17)

 • “Jeg har været ovenud tilfreds med behandlingen os Jer. Selvfølgelig er den lægefaglige viden mest vigtig og denne er - efter min viden - i absolut top!. Nursing af patienten er professionel; dvs. I spørger med indlevelse og empati og er opmærksomme på alt omkring patienten”.

  - Bjarne K, Advokat

 • “Meget professionel vejledning. Er meget tilfreds med at lægen ville svare på alle mine og mors spørgsmål. Vi gik derfra med stor ro og en god mavefornemmelse. Stor ros herfra”.

  - Kristine B, Hørsholm

 • “Jeg meget tilfreds med hele forløbet omkring min operation. Jeg er specielt glad for den meget korte ventetid før og mellem operationerne (20/9-12 og 27/9-12). Jeg er meget overrasket over, at jeg kan klare mig med en læsebrille med så lav en styrke.”

  - Bodil B

 • “Jeg kan ikke finde på noget som kan gøres bedre. Jeg følte mig tryg fra første gang jeg blev behandlet (2014). Klinikken har en behagelig atmosfære. Den lægefaglige kompetance er overbevisende. Jeg har fået klinikken anbefalet og vil gøre det samme!”

  - Reinhard Tølke (grå stær 29. okt. 2015)

 • “Det var en oplevelse at gennemgå denne geniale grå stær operation. Tak for det nye forbedrede syn!”

  - Torben (27.05.15)

 • “Herligt! Kan nu se dybden – Golfbolden kan følges helt ud til 150 meter. Mange tak for god behandling!"

  - Per Steen Andersen (07.07.15)

 • “Henriks håndelag er imponerende, og lige så vigtigt for en nervøs patient er den rare, rolige og venlige atmosfære på klinikken. Sjældent at finde i dag."

  - Hans Andersen, Roskilde (25.08.15)

 • “En god oplevelse, hvor der kom svar på øjenspørgsmål. En grundig undersøgelse betød, at operation kunne udsættes."

  - Per (07.07.15)

Ring til os