Kort ventetid, personlig betjening og god information

Få en grundig undersøgelse og forklaring, så du er fuldt orienteret om din situation

Er mit syn godt nok til kørekort?

Dette spørgsmål fylder selvsagt en del i manges bevidsthed. Selvom man bliver ældre, får man jo ikke mindre brug for at komme rundt.

I Øjenklinikken kender vi alle de krav der skal opfyldes for at kunne få fornyet kørekortet, og vi hjælper dig med at bevare eller genvinde trafiksynet.

Hvis der er tvivl om synet er godt nok ved synsprøven hos din egen læge, kan du altid få den gentaget af en øjenlæge. Ofte hjælper en justering af brilleglassene eller vi finder en årsag til nedsat syn, som vi kan behandle.

Reglerne for fornyelse af kørekort er i 2015 blevet ændret. Se nedenstående faktaboks om hvad der gælder for dig.

Fakta

Er dit kørekort udstedt før d. 19. januar 2013, vil det normalt være gyldigt indtil du fylder 70 år. Det kan herefter fornys uden lægeattest indtil du fylder 75 år. Herefter kan kørekortet kun fornys for kortere perioder.

Nye kørekortregler 1. marts 2015

For mange ældre skal kørekortet fortsat fornys, når de fylder 70 år. Udløbsdatoen, der allerede står på kørekortet ændres altså ikke. Kørekortet skal derfor stadig fornys, når det udløber.

Et nyt tiltag er, at den første fornyelse nu kan gælde helt frem din 75 års fødselsdag. Som udgangspunkt skal der ikke afleveres en lægeerklæring ved denne fornyelse. Kørekortet kan fornys med en lægeattest og med en gyldighedsperiode på 2 år ad gangen, fra du er 75 til du er 79 år.

Når du fylder 80 år kan kørekortet fornys med lægeattest og en gyldighedsperiode på 1 år ad gangen.

Fakta

synskrav

Glade patienter

 • “Vil gerne sige tak for øjenoperationen 26 sept., og for den fine service jeg oplevede. Nyt at se uden brug af briller som har været brugt i 50 år Så STOR TAK."

  - Poul Andersen (26.09.18)

 • “Det er faktisk det bedste jeg har gjort..."

  - Jytte Johansson om sin Symfony-operation i 2016

 • “Med mine erfaringer vil jeg anbefale andre at få opereret deres øjne med Symfony-linser i Privatklinik Hørsholm"

  - Jørgen Suhr, 2.7.2017

 • “Dette øjenlægebesøg, var uden tvivl et møde, med branchens mest kompetente og dygtige øjenlæger. Ydermere var sekretæren uddannet sygeplejerske, og man følte straks, at her var man i gode hænder. Jeg kan varmt anbefale denne klinik til alle, også langvejs fra, det er hver en kilometer værd at køre. TAK for god behandling."

  - Mai-Britt Corsini (20.02.17)

 • “Excellent service - and most important - excellent result from a cataract surgery where special lenses was used. Seeing like a hawk. The clinic speaks Danish, German, English and French - so don´t hesitate."

  - Lone Fisker (26.01.17)

 • “Jeg har været ovenud tilfreds med behandlingen os Jer. Selvfølgelig er den lægefaglige viden mest vigtig og denne er - efter min viden - i absolut top!. Nursing af patienten er professionel; dvs. I spørger med indlevelse og empati og er opmærksomme på alt omkring patienten”.

  - Bjarne K, Advokat

 • “Meget professionel vejledning. Er meget tilfreds med at lægen ville svare på alle mine og mors spørgsmål. Vi gik derfra med stor ro og en god mavefornemmelse. Stor ros herfra”.

  - Kristine B, Hørsholm

 • “Jeg meget tilfreds med hele forløbet omkring min operation. Jeg er specielt glad for den meget korte ventetid før og mellem operationerne (20/9-12 og 27/9-12). Jeg er meget overrasket over, at jeg kan klare mig med en læsebrille med så lav en styrke.”

  - Bodil B

 • “Jeg kan ikke finde på noget som kan gøres bedre. Jeg følte mig tryg fra første gang jeg blev behandlet (2014). Klinikken har en behagelig atmosfære. Den lægefaglige kompetance er overbevisende. Jeg har fået klinikken anbefalet og vil gøre det samme!”

  - Reinhard Tølke (grå stær 29. okt. 2015)

 • “Det var en oplevelse at gennemgå denne geniale grå stær operation. Tak for det nye forbedrede syn!”

  - Torben (27.05.15)

 • “Herligt! Kan nu se dybden – Golfbolden kan følges helt ud til 150 meter. Mange tak for god behandling!"

  - Per Steen Andersen (07.07.15)

 • “Henriks håndelag er imponerende, og lige så vigtigt for en nervøs patient er den rare, rolige og venlige atmosfære på klinikken. Sjældent at finde i dag."

  - Hans Andersen, Roskilde (25.08.15)

 • “En god oplevelse, hvor der kom svar på øjenspørgsmål. En grundig undersøgelse betød, at operation kunne udsættes."

  - Per (07.07.15)

Ring til os