Hvordan foregår en øjenundersøgelse?

En øjenundersøgelse hos øjenlægen er ikke en entydig størrelse. Når du skal have dine øjne undersøgt hos os, er det som regel fordi du er blevet henvist til os med mistanke om, at der er noget galt med dine øjne, som nye briller ikke kan rette op på. Alt efter hvad dine symptomer er, vil vi typisk undersøge forskellige ting, og dermed kan en øjenundersøgelse bestå af mange små undersøgelser frem for én samlet.

Læs mere

Hvad er symptomerne på grå stær?

Grå stær resulterer i gradvist nedsættelse af synet, men selvom det er den mest hyppige øjensygdom, er det ikke den eneste. Hvis du døjer med problemer med synet over en længere periode, kan det være grå stær, men det er ikke sikkert, at det er det, du lider af.

Læs mere

Hvad gør man ved grå stær?

Langt de fleste mennesker over 70 år rammes af grå stær og døjer med nedsat syn. Hvis du er én af de mange, der oplever, at dit syn med årene bliver dårligere og dårligere, lider du måske af grå stær.

Grå stær viser sig som regel ved sløret syn, store ændringer i styrken på ens briller og en tendens til at blive blændet, når ens øjne bliver udsat for stærkt lys. Det skyldes, at øjets linse med tiden bliver mere og mere uklar – i visse tilfælde er det faktisk muligt at se, at linsen er blevet grålig. Grå stær er reelt et aldersbetinget fænomen, men det kan udbedres gennem en operation.

Læs mere

Grå stær og kørekort

Grå stær rammer omkring 70% af folk over 70 år. Symptomerne på grå stær er et syn, der gradvist bliver dårligere, sløret og uskarpt. I næsten alle tilfælde medfører en operation for grå stær en stor forbedring af synet. Hvis du lider af grå stær, er der altså klare fordele ved at få foretaget en operation. Du skal blot være opmærksom på, hvad en operation betyder for dit kørekort.

Læs mere

Ring til os